Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изрази благодарност на България за дарението

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изрази благодарност на България за дарението
Коментари Харесай

Заев благодари на България за дарението от ваксини |

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изрази благодарност на България за дарението от ваксини с послание във Facebook, съобщават вестниците в Скопие, представени от Българска телеграфна агенция.

Според " Независен весник " това е изненадало неприятно обществеността в Македония, която очаквала, че ще получи ваксини от Европейски Съюз, а не от " страна, която ни слага несъгласие и която всеки ден повтаря какво ни е дала досега. "  

" След решението за подаяние на ваксини, показах признателност персонално на премиера Борисов, на правителството на България и на българския народ за солидарността, хуманния жест и изключителния акт на другарство към македонския народ и към всички жители на Северна Македония. В благодарността до премиера Борисов му споделих, че даряването на част от имунизациите, които ще достави българското държавно управление, е доста значимо и идва в извънредно тежки времена на мощна вълна на ковид, пред която се изправят двата народа, двете страни и целият свят ", се споделя в посланието на Заев, написа " Независен весник ".

800 евро са задоволителни за български паспорт, оповестява " Слободен щемпел ". Изданието написа, че цените варират от 600, 650 до 800 евро за българско поданство. Процедурата би могла да приключи за две до три години, дават обещание многочислените медиатори.

Бизнесът с българско поданство, който е изключително настоящ през миналите десетина година, не стопира и през днешния ден, когато стават все по-жестоки препирните по линията Скопие - София, пише  " Слободен щемпел ". Изданието отбелязва, че обществените мрежи са цялостни със страници, които предлагат бързо и сполучливо вадене на български документи.

Притиснати от икономическата рецесия, с вяра, че ще си обезпечат работа или обучение в Европа, мнозина през изминалото десетилетие посегнаха към аварийния вид - с български паспорт да преминат европейските
граници, написа скопският вестник
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР